top of page

Blog

Les mandarines no són bones

Una bona mandarina, fàcil de pelar, compacta, sense llavors, amb una pell fina, molt dolça i amb el reconeixement del cítric. Això sería el desitjable cada vegada que n'agafem una i començem a pelar-la.

A l'igual que el vi i el pernil, de mandarines n'hi ha de moltes varietats. Avui t'explicaré la que és la reina de les clementines: la CLEMENULES.

Podríem dir que parlar de clemenules és com parlar d'un pernil de glà o d'un Montsant o un Rioja. Ja s'entén que no totes les clemenules són iguals, però si parlem de clemenules ja partim d'una bona base.

Com es coneix una clemenules? Bé, et farà falta temps, voluntat i moltes queixalades, però et donaré un parell de pistes per que la comencis a diferenciar.

1.Mira-la.

-Color taronja intens. És veritat que poden arribar a les teves mans amb alguna traça verdosa, sobretot les primeres de la temporada, però la transformació és cap a un taronja fort.

-Forma aplanada. No és que siguin planes, sinó que no són tant rodones com altres varietats (oronul, per exemple)

-Pell fina. Es a dir, no botoruda

-Consistent. No és tova (Tampoc és una pedra, es clar)

2.Ja l'has vist: Ara obre-la.

-Fàcil de pelar. l'olor que desprèn s'impregnarà als teus dits i a tota l'estança on et trobis

-Grills molt nets. Amb pocs fils.

3.Ja l'has obert: No pots resistir-ho. No és qüestió de gana. TASTA-LA.

-Molt dolça

-Molt sucosa

-No fa "mastegoll"

-NO TÉ LLAVORS!!!

Tot això que t'he explicat té un altre factor a tenir en compte que ja t'he comentat: NO TOTES LES CLEMENULES SÓN IGUALS. I de què depèn?

Qüestions tècniques... On s'han conreat, tipus d'empelt, quantitat d'aigua (les plujes de l'any també afecten), hores de sol, hores de fred, perícia a l'hora de saber si estàn per collir i collir-le bé...

Val, I com sé jo tot això? No ho saps, només ho pots saber si coneixes bé la persona que ha controlat el procés de creixement i recol.lecció, però habitualment, ja que són moltes hores de feina, es tradueix en preu final. Es a dir: Desconfia d'algú que et ven un pernil de glà a 0,99€ el kg.

Si superes tots aquests passos i has trobat una CLEMENULES autèntica, hi ha una caracteristica de "BONUS TRACK", que et farà saber que l'has encertada:

-EN VOLDRÀS MENJAR UNA ALTRA!

Recorda la clau: Si tens preguntes, fes-les.

M'agrada la fruita.

El Valencià

Posts Relacionats
Arxiu
Segueix-me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page